Now Reading
БЛАГОДАРЯ ВИ! ♥

БЛАГОДАРЯ ВИ! ♥

Днес каня всеки, който чете,

Да си направи устно или писмено равносметка за онова, което е научил, осъзнал, отработил, забелязал във вътрешния си свят през тази изминала почти вече година.

Наш е изборът дали ще видим трудностите си като просто някакви гадости, които ни се случват или като носещи смисъл и посока събития, които са неслучайни.

Няма правилно и грешно – има такова, което можем да видим и такова, което не можем – и двете винаги присъстват в живота ни, съвсем нормално е. Затова и всеки от нас ще види в собствените си ситуации онези посоки, от които има нужда.

Вярвам, че 2022 ще бъде година
на осъзнавания.

Все повече свързана със себерефлексия и осъзнат поглед навътре. Това е начин да променим цялото, голямото – като започнем от частното, от детайла, от отделния компонент. Това поне е нашата лична отговорност.


____________________________
БЛАГОДАРЯ!На всеки един, който чете! Всеки, който допринася по своя си начин! Благодаря за заедността и, че животът ни среща! Благодаря на всичките си прекрасни колеги от школата по естествена психотерапия – абсолютно всеки е ценен в нашето голямо семейство. 🙂
И на самия Живот благодаря днес за всичко, което така изобилно дава, макар и понякога да тръгваме с човешките си съпротиви към него.
____________________________И ти, който четеш, помни че:

🔥 Можеш да изпитваш благодарност към нещо/някого и все пак да копнееш за промяна. Промяната не е равносилна на неблагодарност!

Учи се да различаваш мнението на другите за теб от себеоценката ти – това са различни конструкти. Учи се да чуваш вътрешния си компас – емоциите си, чувствата си, които ти дават светлинка за промяна, когато усещаш границите си стъпкани.

🔥 За да бъдат уважени границите ти, е нужно да ги поставиш – ако не го направиш, такива просто няма.

See Also

Не всеки човек ще уважи уязвимостта ти – да, внимавай пред кого я показваш, но и не забравяй да я показваш – имаш право на нея, тя е част от виталността!

🔥 Това, че нещо е силно дискфомфортно не го прави невъзможно – точно тук и сега имаш много повече сили и ресурс, отколкото предполагаш! 🙂

Понякога е по-добре да се откажеш от нещо, което не е “твоето”, което не резонира с теб, отколкото да правиш непосилна жертва да останеш. В същото време, обаче, ако се отказваш от всяко нещо, което е силно предизвикателно, дори болезнено – също не би имал растеж. При растежа има компонент на болка – както при децата, така и при възрастните.View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright 2020 Ines Raycheva. Designed by NIVOA DESIGN

Scroll To Top