Now Reading
Животът След Смъртта: Елизабет Кюблер-Рос

Животът След Смъртта: Елизабет Кюблер-Рос

Д-р Елизабет Кюблер-Рос (8 юли 1926 – 24 август 2004) е роденa в Швейцария. и е психиатър, хуманист и съосновател на световното движение за хосписни грижи. В своята епохална книга „За смъртта и умирането“ (1969 г.), тя за първи път дефинира петте етапа на скърбенето, през които минава човек, очаквайки края на своя живот на земята.Работата ѝ по темите за смъртта е революционна
като лекар тя навлиза в дебри, в които и до този сегашен момент, масово медиците не се докосват.
Реших да споделя откъс от книгата ѝ “Животът след смъртта”, който може да бъде ценен ресурс за читателите на този сайт и за хората, които имат стремеж към саморазвитие и себеизследване. Цялата книга за мен е изключително интересна и за в бъдеще бих публикувала още поне мъничко от нея.Надолу следват сканирани
13 страници и
още няколко
отделни цитата.“Пак казвам, че за мен подобно преживяване беше абсолютно ново – никога дотогава не бях чувала за излизане извън тялото, макар че вече имах зад гърба си дългогодишна лекарска практика. Студентите ми бяха шокирани, че не обявих случилото се с г-жа Шварц за халюцинация или илюзия, или поне за случай на деперсонализация.


По-късно стана ясно, че голям брой изследователи, лекари, психолози и хора, интересуващи се от парапсихологични феномени, са регистрирали и записвали подобни случаи. През последните десет години са били събрани над 25 000 свидетелства за такива преживявания от цял свят.


Най-младият ни свидетел е двегодишно дете, а най-възрастният – мъж на 97 години. Изучили сме такива преживявания при хора от различни култури и с различни религиозни вярвания, в това число ескимоси, коренни жители на Хаваите, аборигени от Австралия, индуси, будисти, протестанти, католици, евреи, както и множество хора без религиозна идентификация и такива, които се определят като агностици или атеисти. Целта ни беше да съберем данни от възможно най-различни индивиди, идващи от най-различна културна и религиозна среда.”
See Also

Казала съм на децата си, че когато умра, искам да пуснат балони в небето, за да отпразнуват, че съм завършила.


За мен смъртта е дипломиране.


Научете се да влизате в контакт с тишината в себе си и знайте, че всичко в живота има цел. Живейте, за да не се налага да поглеждате назад и да кажете:


“Боже, как пропилях живота си!”


Всички използвани в статията изображения са генерирани от изкуствен интелект.

Copyright 2020 Ines Raycheva. Designed by NIVOA DESIGN

Scroll To Top